Blog


APA? DAPATKAN WAJAH GLOWING DALAM MASA SEMINGGU? BAGAIMANA?????

04/06/2021



Credit gambar : style.tribunnews.com

Ingin memiliki kulit wajah yang glowing?

Sudah menjadi lumrah seorang yang bernama wanita untuk memiliki kulit yang cantik dan glowing. Pelbagai cara yang sanggup mereka lakukan semata-mata untuk mendapatkan apa yang diidamkan. Sebenarnya, ada banyak tips yang boleh mereka lakukan untuk mendapatkan kulit yang cantik dan glowing dalam masa yang singkat dan yang paling penting adalah mereka haruslah kekal konsisten.



RUTIN PENJAGAAN UNTUK KULIT KUSAM & KERING

12/04/2021



Bila kulit hadapi masalah kering maka mulalah timbul masalah kulit kusam dan tidak licin. Bila ini berlaku maka kita akan pakai pelembap tapi lain pula yang terjadi, kulit jadi berminyak. Kenapa ini berlaku? Ini berlaku kerana kita menjaga kulit wajah tanpa ada ilmu yang betul.



JENIS VITAMIN UNTUK MASALAH KULIT KUSAM & KERING

12/04/2021



Tidak kisah perempuan mahupun lelaki kini amat mementingkan kecantikan kulit wajah. Untuk memiliki kulit yang cantik, yang tidak kering dan kusam maka kita perlu memiliki tahap kesihatan yang baik. Baik kesihatan kita maka baiklah kulit kita. 


Salah satu cara untuk memiliki kesihatan badan dan kulit wajah adalah dengan memastikan kita mengambil vitamin yang mencukupi. Mari kita lihat apakah vitamin-vitamin yang boleh kita ambil untuk memiliki kulit wajah yang cantik berseri.





LELAKI PUN ADA MASALAH KULIT KUSAM

12/04/2021



Ingatkan perempuan sahaja yang risaukan masalah kulit kusam rupanya lelaki pun sama dan ramai juga lelaki yang menghadapi masalah ini. Memiliki kulit wajah yang bersih dan menarik merupakan sesuatu yang amat penting sekarang tidak kira perempuan mahupun lelaki.


Memang tabiat lelaki tidak tahu menjaga kulit wajah. Mereka fikir cukup sekadar membasuh muka. Ada yang lebih teruk mencuci muka menggunakan sabun mandi.


Tahukah anda terdapat petua untuk penjagaan kulit wajah lelaki?

Mari saya kongsikan…




RUTIN ‘SKINCARE’ UNTUK WANITA 40 TAHUN KE ATAS

12/04/2021



Umur 40 tahun adalah umur dimana kesan dari proses penuaan amat jelas nampak terutama pada kulit dan ini lebih jelas dikalangan wanita. Kulit mengalami penuaan. Kulit mula nampak kedut, kering dan kusam. 



RAWAT KULIT KUSAM DENGAN BAHAN SEMULAJADI

12/04/2021



Meningkat umur masuk 40 tahun dan kadangkala hujung-hujung 30’an maka kulit muka mula kelihatan kusam dan kurang bermaya.


Nak sedapkan hati maka kita pun kata “adatlah tu, dah cecah 40 tahun ni mestilah kulit jadi macam ni…”


Jadi sekarang saya nak kongsikan bagaimana untuk merawat kulit kusam secara tradisional menggunakan bahan-bahan yang mudah untuk diperolehi.




‘SKINCARE’ UNTUK REMAJA

14/01/2021



Umur remaja adalah satu umur di antara zaman kanak-kanak dan dewasa. Dalam umur sebegini proses pematangan hormon berlaku dan dalam proses pematangan ini maka akan kesan-kesan yang berlaku dan selalunya kesan ini nampak pada kulit wajah.


Umur remaja yang memiliki masalah kulit wajah akan berhadapan dengan 2 masalah utama kulit.


Masalah Jerawat

Kulit Berminyak


Kulit remaja tidak perlukan produk penjagaan yang banyak cukuplah sekadar boleh mematikan jerawat dan menstabilkan kandungan kelembapan dan pH kulit. Mari kita lihat




MUKA RASA PEDIH / PANAS SELEPAS GUNA SKINCARE?

12/04/2021



Pernah tak bila korang pakai toner ke moisturizer ke sunscreen ke, lepastu rasa pedih atau panas?




KENAPA DAH APPLY SUNSCREEN TAPI STILL BURN?

06/02/2021



Jom kita check tips yang boleh kita amalkan sebelum atau sesudah memakai sunscreen.




TIPS BERTUKAR SKINCARE BARU

06/02/2021



Untuk korg yang suka tukar-tukar skincare tu, meh sini akak nak share sikit apa yang korg patut buat bila menggunakan skincare baru. Mesti korg pernah dengarkan kalau tukar skincare baru kene rest kan kulit sekurang – kurangnya 7-14 days. Sebenarnya xperlu pun nk kene rest kan kulit tu, apa kata korg try tips di bawah ni.





Showing 11 to 20 of 35 (4 Pages)